Strøm av hilsener til Andreas Høivold
TINANo
Date: Jun 17, 2018
Added By: 1stSpade
Last Date: Jun 17, 2018
Category: Interview
Original Date: Jun 16, 2018

 

Det kommer en stri strøm av sympatierklæringer til Andreas Høivold etter at han er rammet av en gåtefull og invalidiserende lidelse: Adhesiv kapsulitt, også kjent som «frossen skulder».

Fredag kom svaret på de nye MR-undersøkelsene Andreas Høivold har vært gjennom etter at han i april ble rammet av intense smerter i venstre skulder. Legene har fryktet at de må tilføye diagnosen «frossen skulder» til hans etterhvert lange liste av helseplager, og med MR-bildene fikk de sine bange anelser bekreftet:

Andreas Høivold har fått adhesiv kapsulitt, og før vi forklarer detaljene om hva det er: Tilstanden er svært smertefull. Den vil trolig vedvare i flere år. Og den er invalidiserende og setter hverdagslige funksjoner ut av spill. Å plassere et glass på et bord eller dytte en bunke sjetonger inn i en pott, kan være uoverstigelige hindre.

– Jeg er fortvilet nå, bekrefter Høivold når Pengespill.com snakker med ham dagen etter at han fikk beskjeden fra legene.

– Dette gjør veldig vondt og hemmer meg i alt jeg skal gjøre. Den venstre armen min kan ikke brukes til noenting. Den henger bare der.

Dette er «frossen skulder»

«Frossen skulder» er en svært smertefull betennelse i leddkapselen. Det fører til at skulderen og armen blir helt stiv, og det er uhyre vanskelig – noen mener umulig – å behandle. Lidelsen vil vedvare i ett til fire år, men pasienter som rammes kan også regne med å ha det i opptil ti år.

«Frossen skulder» beskrives som en gåte for legevitenskapen. Noen mener aktivitet er bra, mens andre mener det forverrer tilstanden. Noen mener en operasjon vil hjelpe, mens andre fraråder det på det sterkeste. Ekspertene strides så til de grader om det meste knyttet til behandling og lindring.

Legen Niels Gunnar Juel – spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering og seksjonsoverlege ved Oslo universitetssykehus – oppsummerte det slik overfor helsenettstedet helsetine.no:

– I dag må vi bare si at det er en sykdom som vi ikke kjenner årsaken til.

Fakta: Dette er «frossen skulder»

Åpen i sosiale medier

Andreas Høivold er kjent som en ærlig og åpen mann. Han er en av de største profilene i norsk poker og fortalte lørdag om sine nye helseproblemer til sine følgere i sosiale medier.

– Jeg pleier egentlig ikke å skrive om sånne ting, men jeg tenkte det var bedre å gå ut med det istedet for å svare én og én på hvorfor ikke jeg spiller poker lenger, sier Høivold til Pengespill.com.

For etter at smertene oppsto en stund etter poker-NM i Dublin, har han ikke spilt live poker. I sin post på Facebook forteller han at legene har sagt han ikke engang på tenke på å sette seg ved et pokerbord med helseproblemene han har nå. Og han antyder at «det kan ta år» før pokervennene ser ham igjen.

– Det er ikke en sjanse for at jeg kan spille med det første, men jeg gir jo ikke opp. Nå under WSOP kribler det i hele kroppen og jeg føler jeg fremdeles kan prestere. Jeg skal prøve å få det til, men akkurat nå ser det litt mørkt ut, beskriver Andreas – årets spiller i NM i 2016 og to ganger norgesmester.

Enda et smertemareritt

Smertene har påvirket spillet hans negativt før. Den nye, nedslående meldingen fra legene føyer seg inn i rekken av flere helseproblemer Andreas Høivold har slitt med. 22 år gammel var han i 1994 involvert i en bilulykke som gjorde at han måtte erstatte den ene hofta med en protese. Den ble feilplassert og førte til at han ble halt.  Da han i fjor fikk erstattet den gamle protesen med en ny, måtte den justeres ned fire centimeter. Det har ført til enorme smerter det siste året, smerter som har vært så store at han lenge planla å droppe årets poker-NM i Dublin. Han ombestemte seg så og si i tolvte time, men er ikke nå sikker på om det var så lurt.

– Det å ha så vondt påvirker spillet veldig. Midt i NM var det to døgn jeg ikke var ute av hotellrommet, men med nye smertestillende medisiner mot slutten fikk jeg orden på ting og ble nummer ni i turboturneringen. Helt til slutt i NM vant jeg en PLO-turnering. Det sier litt om hvordan jeg kan prestere når jeg ikke har disse smertene, sier Andreas.

Strøm av meldinger til Andreas Høivold

Hans åpenhet i sosiale medier har avstedkommet et skred av reaksjoner. Lykkeønskninger og sympatierklæringer strømmer i retning Kristiansand, hvor Andreas nå bor. Blant de som håper han snart er tilbake i pokermiljøet, er artisten Tone Damli Aaberge.

«Savna deg, eg. Håpa vi sjåast snart!», skriver hun til ham på Facebook – etterfulgt av et hjerte.

Kort tid etter skriver hun en hilsen til:

«Og god bedring, fine venn!»

Tolker vi hilsenene i Facebook-tråden rett, er den en hilsen hele det norske pokermiljøet skriver under på.

https://www.pengespill.com/nytt-smertemareritt-andreas-hoivold/

COMMENT

TAG TINA
Please SignIn to Report this Tag

OVERAll RATINGS

There are no ratings yet.