Siste runde med favoritter før NM starter på Gardermoen
  B
Date: Nov 23, 2016
Added By: Andreas Hø...
Last Date: Jan 25, 2017
Category:  NM i Poker
Original Date: Nov 23, 2016

 

Gardermoen, 23. november 2016

 

Nå er jeg ankommet Gardermoen og venter på at resten av Team Videoslots.com skal dukke opp. Rikard Åberg, Allan Aasterud og trubadur og pokerspiller Kjetil Åsvald Åsen vil alle ta turen i løpet av uka. Allan skal etter planen spille main, så det vil i alle fall være noen spillere som vil være heldige med setetrekningen i år!

 

Her er et bilde fra NPT der vi var samlet for Battle of Stars for et par måneder siden. Bilde ble tatt av ingen ringere enn Robert Eik som spilte seg til finalebord i Battle of Malta.

 

På slutten av årets NM-periode er det to turneringer. Den ene ble spilt i fjor, en Texas Holdem Turbo og den andre er helt ny av året, 8-game.

 

Det var Jens Sevaldsen som vant i turboen i fjor etter å ha slått superslanker og gladgutt Sture Skår Busch heads up. Jens Sevaldsen hadde jeg aldri hørt om før, og for å være ærlig, ikke hørt noe til siden heller. Men Sture har brukt litt av pengene han vant til å reise rundt å spille i utlandet. Det er alltid gøy når spillere får den muligheten som de ikke hadde fått uten å vinne pengene det koster for å reise og spille.

 

Det å finne favoritter i turboturneringer er enda vanskeligere enn å finne dem i de andre.  Det blir fort mange av de samme navnene som er nevnt som favoritter i de andre turneringene som også blir favoritter her.

 

Mange spiller turboturneringer litt galt – i alle fall etter min mening. De føler det må være veldig aggressive fra start når de egentlig har god tid, mens de ofte begynner å stramme opp når de burde løse opp mer. Jeg har sett ganske gode spillere som har gjort disse feilene. Eller kanskje er det jeg som har feil strategi?

 

De som er blant favorittene i alt de stiller opp i (av Hold'em) er fortsatt: (jeg kommer ikke til å gjenta kommentarer på helter som jeg har omtalt i blogg 1 og blogg 2 før NM)

 

 • Preben Stokkan
 • Felix Stephensen
 • Henrik Tollefsen
 • Petter Solli Berg
 • Johnny Lodden
 • Ørjan Skommo – Super spiller som blir mer og mer erfaren
 • Roar Aspås
 • Yngve Steen – En av de beste i Norge - som har vært litt borte i det siste
 • Aleksander Strandli

Det er nok en del av disse som vil spille 8-game, så jeg går direkte til favorittlisten der!

 

8-game er NMs tøffeste øvelse. Den krever mer kunnskap enn de andre i og med at det tross alt er 8 spill som det rulleres mellom. Der ”alle” kan vinne turboen så kan bare et ganske begrenset antall vinne 8-game - om ikke noe veldig spesielt skulle skje. Blant favorittene er det mange gamle ringrever, men også noen som ikke har vært med siden Kong Olav gikk på barneskolen.

 

 • Thor Hansen – Selvskreven favoritt i mixed spill. Er helsa bra så spiller han nesten feilfritt og er veldig sjelden i tvil om hva som er riktig strategi. Ikke bare er han favoritt spillemessig, men det er vel ingen andre som ”alle” andre vil at skal vinne? Heia Thor!
 • Sigurd Eskeland – Presidenten i Norsk Pokerforbund har et bracelet i 8-game, så å ikke ha han blant favorittene blir tullete. Han har svært få huller og spiller grisesolid!
 • Jan Olav Sjåvik – Endelig kan Balrog bli med på en favorittliste! Han er veldig god i pot limit og no limit, men det er i fixed limit spill han knuser all motstand mer enn noen andre. Sannsynligvis Norges beste fixed limit Hold’em spiller, og også veldig god i de andre spillene.
 • Vegard Nygaard – Gaffel er en av Norges mest komplette pokerspillere. Mange ble nok overrasket når han vant main eventen i Dublin for et par år siden, men ikke jeg. Han er veldig god i alle spill og er kanskje største favoritten av de gamle heltene?
 • Torstein Iversen – En annen gammel helt! Han har vært med siden før mange av årets deltakere ble født og har alltid vært å regne med i mixed games. Han er en som sjelden gjør feil og han er nesten for flink til å ta potter ikke andre vil ha. Jeg har aldri lyst å spille mot ham da han rett og slett spiller veldig bra i alle spill.
 • Tobias Leknes – En ”ny” spiller i NM sammenheng, men han har vist at han er VELDIG god i alle spill. Han er regjerende mester fra Dublin i 8-game og har siden da også vunnet en sideturnering i EPT Barcelona (mix av Stud 8 og Omaha 8).
 • Terje Markhus – Går ofte under radaren, men har som eneste spiller vunnet NM både online og live i H.O.R.S.E. Jeg har ikke spilt mye mot ham, men resultatene tilsier at han må være god!
 • Eirik Bjørklund – Har blitt veldig god i ”De andre spillene”. Var tidlig veldig god i Hold’em, men har nå blitt bedre og bedre i alle spill.
 • Thomas Olavsrud – Veldig aggressiv spiller som kan overraske. Outsider som kan slå til om han har litt glid. Tung å spille mot!
 • Andreas Høivold – Jeg må vel legge til fisken fra Sørlandet. Det er nok i denne øvelsen jeg vil ha størst sjanse til å vinne.  Jeg pleier ikke å legge til meg selv på sånne lister, men for å glede Kjetil Hag Tellefsen så gjør jeg et unntak

Hvis ingen av disse kommer til finalebordet i 8-game så blir jeg en anelse overrasket!

 

Jeg kommer nok til å blogge litt underveis i NM også. Det skal jo bli litt spennende å se hvor på jordet jeg har vært med gjetningene mine. Jeg tror det vil være veldig mange ukjente som gjør det bra, men det hadde jo vært litt gøy om noen litt kjente gjorde det bra også. Spesielt håper jeg at noen jenter kan overraske da det alltid er hyggelig!

 

Masse lykke til alle som skal spille!

 


COMMENT

TAG Blog
Please SignIn to Report this Tag

OVERAll RATINGS

There are no ratings yet.