Poker NM – Main Event dag 1
    B
Date: Nov 23, 2015
Added By: 1stspade
Last Date: May 26, 2016
Category:  Live Tournaments
Original Date: Nov 23, 2015

Gardermoen, Nov 23. 2015

 

Jeg hadde gledet meg veldig til å komme i gang med å spille hovedøvelsen i NM og etter en veldig kjip utslagning på PLO’en, så så jeg frem til å spille Texas Hold’em No Limit.  Normalt er THNL et mye bedre spille for meg enn PLO, men kunnskapsnivået er generelt sett jevnere og bedre i førstnevnte, så jeg har ikke nødvendigvis så mye større overtak i Hold’em.

 

Vi startet med 30.000 i chips og skulle spille 45 minutters blindeperioder. På bordet var den jeg kjente best til Allan Dyrstad som har spilt poker i NM sammenheng i veldig mange år. Han er en uredd spiller som liker å spille mange potter. Han er ikke den som jeg normalt sett ville valgt å bløffe, men heller en jeg ville prøvd å få verdi av. Han 3- og 4-better en god del, så generelt vil jeg helst holde pottene små mot ham.

 

 Vi hadde nesten ikke kommet i gang å spille før Allan hadde slått en spiller som prøvde å bløffe hele veien med flushedrag etter først å ha forsøkt å ta ned potten med Q-5 i spar etter at mange bare hadde synt før flopp. Allan hadde tress og bare synte hele veien. Ikke lenge etter, fortsatt på nivå 1 så var det enda en som ville donere til sogndølen. På bordet J-10-7-7-J med tre hjerter så bestemte en seg for å få på hele stacken mot Allan med J-x mot Allans 7-7. Det var kun 9-8 i hjerter og J-J som kunne slå Allan, så han fant synet ganske fort. Allan spurte i det han synte om han andre hadde knektene og fikk svar ja. Allan så litt blek ut et øyeblikk, men jeg hadde kastet en knekt, så jeg visste at ikke det stemte. Han må nok ha misforstått og trodd at Allan spurte om han hadde én knekt. I alle fall så spilte Allan på godt over 90k før mange av oss andre hadde rukket å se en flopp.

 

 

De to tomme setene ble fylt opp av Preben Stokkan og Endre Sagstuen.  To veldig hyggelig karer, men ikke akkurat ønskemotstandere på bordet. Tilfeldigvis så var begge disse to blant de jeg var en tur på byen med på Malta for bare et par uker siden. En kveld som var kjempehyggelig og førte til obligatorisk skallebank neste dag.

 

 

Endre er tidligere norgesmester i PLO (fra 2012 i Dublin) og Preben er en supergod Hold’em spiller, til tross for ikke så alt for mange resultater live. Det beste selskap på fest var bortimot det verste selskap på bordet rent pokerøkonomisk. Trøsten var at jeg i alle fall fikk godt selskap rundt filten.

 

 

Jeg fikk ingenting å jobbe med fra start. Mange limpet mye og det ble utallige potter med mange spillere. I en av dem så hadde jeg K-10 i sen posisjon med 5 stykker i potten før meg. Jeg var med og så floppen Q-9-4. Jeg valgte å syne et lite bud i posisjon på floppen og jeg fikk drømmekortet på turn, en J. Det var kakk til meg og jeg fyrte halv pott og fikk to syn. På river så gikk det kakk og bud fra han som hadde åpnet. Budet var på under halv pott, 6.000. Jeg visste jeg var slått, men klarte ikke å kaste. Han viste opp 9-9 for fullt hus. Sistemann synte forresten også inn, men jeg er sikker på at jeg hadde han slått. Men, som kjent, det å være nest best i poker er ikke noe særlig. Etter denne potten var jeg nede i 16k.

 

Jeg var ikke best på noen flopper og hadde generelt sett veldig lite gode hender. Noen potter vant jeg på bløffer, men med bordet jeg satt på så var det begrenset hvor mye jeg kunne gjøre.

 

Etter hvert gjorde jeg heller noe jeg ikke burde gjøre. Jeg ble utålmodig og prøvde å lage gull ut av gråstein. Det funker sjeldent og det førte bare til at jeg tapte mer.  Jeg tapte blant annet en stor pott med 89cc mot AK på bord 10-J-7-Q-x, og ting gikk ikke min vei.

 

Jeg fikk på deigen med KQdd mot AKo før flopp og fikk ingen hjelp. Skuffelsen var stor i etterkant, ikke minst fordi jeg ikke hadde spilt optimalt og synte for å bekrefte at jeg hadde tapt i stedet for å bare godta det og ikke vite det sikkert. Skjerpings, Andreas! Skjerpings!

 

I dag skal jeg spille turbo. Her må jeg rett og slett gjøre det bra siden det er siste sjanse til å vinne en NM tittel i år. Dessuten har Roar Aspås gått videre fra dag 1A som gikk i går, og jeg kan jo ikke risikere at han kommer lenger enn meg.


COMMENT

TAG Blog
Please SignIn to Report this Tag

OVERAll RATINGS

There are no ratings yet.