Poker NM 2019 – dag 2: Heads Up og 8-game (og litt Fixed)
    B
Date: Apr 7, 2019
Added By: Andreas Hø...
Last Date: Dec 20, 2019
Original Date: Apr 7, 2019

Poker NM 2019 – dag 2: Heads Up og 8-game 

 

Dublin 7. april 2019

 

Vi får begynne med gårsdagen. Da spilte jeg første øvelse i årets NM. Fixed limit er et spill jeg både elsker og hater. Man blir dradd ut ofte som er litt hat. Men det er alltid super sosialt og hygge rundt bordene. 

 

Jeg startet på bord med en hyggelig gjeng. Ylva Thorsrud og Ørjan Skommo var de mest kjente. Som personer på pokerbordet så kan de nesten ikke være mer forskjellige. Ørjan er seriøs og snakker lite. Ylva er nok også seriøs, men snakker ikke lite. Faktisk ikke litt lite engang. Med hjelp av Ylvas spesialkaffe så ble snakketøyet ekstra godt smurt og stemningen ble livlig. 

  

 

Vi startet med 20k i stacken, noe som er dobbelt av tidligere år, så det var mer rom for å spille poker. Det er alltid bra! Det skjedde ikke så mye frem til første pause annet enn en pott der Ylva høynet fra UTG og jeg la inn tredjeslaget fra neste posisjon med J10hh. Ikke nødvendigvis optimalt spill, men J10 suit er bare så utrolig vakkert. Det var kast rundt til Ylva som la inn ett bet til. Jeg synte bare, selvsagt. Floppen kom 10 høy med tre ruter. Hun bød og jeg synte. Her syner jeg fordi jeg kan være best, men mest for å dra på eller bløffe på turn hvis en ruter treffer. Det var det sistnevnte som skjedde og Ylva ga opp potten og spurte pent om jeg kunne vise. Det kunne jeg jo og fant da ut at jeg tydeligvis var ei jævla hore. Fra Ylva er det selvsagt en (det heter faktisk en og ikke et) kompliment, så alt var bare hygge og kos. Ylva mente jeg isolerte fisken. En nesten riktig analyse. Jeg isolerer ja. Men Ylva er ingen fisk. Bløffen jeg gjorde her ville jeg ikke gjort mot en fisk. Skal du bløffe, så MÅ du gjøre det mot noen som er gode nok til å kaste.

 

Vi havnet snart på TV-bordet. Her var det mange hyggelige folk som kom og gikk. Allan «Mariachi» Dyrstad er en flott kar. Og han er syk i hodet, også det i følge Ylva. Her kan jeg sågar bekrefte at hun har rett. Men det er utelukkende en positiv galskap. Han er trolig den i Norge som kan spille mest poker i løpet av en gitt tidsperiode. 16 timer om dagen er minimum når Allan er på tur. Det at han spiller mesteparten av tiden med bøyd arm gjør det ikke mindre imponerende. 

Kenneth Aspestrand og Hege Søgstad kom på bordet, begge tidligere Norgesmestre. Da i tillegg Frode «Fropsy» Fagerli kom, så var det et koselag. Dessverre var Frode short og litt uheldig da han fikk på resten av stacken med kongen i spar mot mitt ess i spar da det kom fire spar på bordet. Han sa han hadde en middels spar og jeg sa min var passe. Ylva mente jeg slowrollet, men det var i alle fall ikke meningen. Det er dog alltid lov å kødde litt med Fropsy. 

Inn for Fropsy kom en ny stjerne, nemlig Helge Stjernvang. Ikke like profilert, men Helge har vært i pokermiljøet så lenge jeg kan huske. Alltid hyggelig å spille mot og med. 

 

Etter hvert byttet jeg bord til et bord med nordnorsk kvote. Maks én fra nord var akseptert. Det ble naturlig nok jevn flyt av dem inn på bordet da mesteparten av fixed limit eliten er derfra. Men hver gang det var mer enn én på bordet, så gikk det galt. Siste offer for dette var Marius Høgtun. Helt klart en av Norges beste spillere i dette spillet. Det var Børge Dypvik som kom inn først, så i teorien kunne han også være nestemann ut, men han hadde hatt en veldig god periode og satt på mye chips. Høggern var det verre med. Han var litt short og ble til slutt slått da jeg spilte litt kreativ mot han. Jeg hadde 7-3 og han hadde A-2. Jeg var i lilleblind og han i store. Jeg høynet opp og han la inn et bud tid. Normalt ville jeg alltid kastet 7-3 i denne spotten, men Marius er seig og hadde kastet veldig mange bedre hender. Floppen kom 6-4-9 med to hjerter. Marius gikk i boksen, men kom frem til at det var for mange drag i bordet til at han kunne kaste. Turn 5 og han var ute. River 5 bare for å stadfeste at dette ikke var bordet for distriktsnorge. 

Inn i hans sete kom Mari Thorrud Olsen, eller QQMari som mange kjenner henne som. Hun gjør ikke så mye av seg, men spiller bunnsolid poker. 

På et tidspunkt rett før bobla var jeg oppe i 185k og hadde over dobbelt av snittet. Jeg orker ikke å fortelle i detalj om hender, men QQ mot KQdd kostet mye og det samme gjorde mange andre hender. Ikke en pott over 2 BB vant jeg. Vi kom etter hvert inn i pengene, så første mål ble nådd. 

 

Thomas Olavsrud kom på bordet, også han en veteran som det alltid er hyggelig å spille med og mot. Han var litt tiltet i hånd der han hadde J4 off i storeblind. Det en åpning fra tidlig posisjon og ingen mellom la inn et tredje bet. Da kunne han ikke legge inn bet nummer fire med sin hånd og enorme mengder EV bare forsvant ut i luften. Uflaks!

Børge Dypvik tok med til slutt ut da jeg fikk på de siste to big bets med A7. Hans AK stod til månen og jeg var ute på 25. plass. En ok start på årets NM, men jeg ville selvsagt så mye mer.

 

I dag startet heads up. Nytt av året er at det er 2 kuler i stedet for 3. Det betyr at du nå kun kan sikre det mot å ryke ut én gang og ikke to. Helt greit for meg. 

 

Jeg fikk først beskjed om jeg skulle få walkover, og var selvsagt fornøyd med det. I runde to skulle jeg møte vinneren av Børge Dypvik og Robert Kaggerud. Men det skjedde ei. Det ble helt ny trekning, av for meg ukjent grunn.

 

Tilfeldighetene ville ha det til at jeg skulle spille mot Børge Dypvik. Det var han jeg trakk i første runde. Han er ingen drømmemotstander, men jeg hadde aldri spilt mot han før, så det kunne bli spennende. 

 

Jeg følte jeg fikk ok grep på kampen fra start. Jeg jobbet jevnt og trutt og bløffene gikk stort sett inn. Jeg gjorde nok et tvilsomt syn da han pushet de siste 3k etter jeg hadde åpnet til 400 på blinder 100/200. Jeg hadde J-10 i kløver og han hadde Q-5 off. Han vant og kampen var åpen igjen. Litt senere forsvarte jeg med J-2 i kløver. Floppen kom A-J-x med to kløver. Drømmeflopp. Han bød ut og jeg høynet. Han synte. Turn J. Et veldig bra kort for meg, selvsagt. Vi endte all-in og han viste opp J-9 i ruter. Ingen hjelp til meg og han tok for første gang ledelsen. 

 

Men det ble heldigvis ikke noe vendepunkt. Jeg fikk et bedre kortsnitt og det har jo litt å si i dette spillet. Han gikk på første kule all-in etter at jeg bare hadde sett på et ess før jeg høynet. Jeg kom frem til at jeg ikke ville kaste uansett for snaue 20 big blinds, så jeg synte. Bak hadde jeg en 2-er i samme farge. Han viste opp K-6 off, så jeg var favoritt. Han traff ikke noe og da måtte han veksle inn kule nummer 2. Blinder var 200/400 og det føltes nesten som han var litt på tilt etter at jeg hadde åpnet med A-7 off. Han pushet 7k med 9-6 i spar og jeg synte ganske fort. Han fikk ingen hjelp og jeg er videre til nesten runde hvor jeg møter Ronny Gresmo. Det skjer 12 i morgen lokal tid. 

 

Nå er det 8-game som gjelder! Jeg gleder meg!


COMMENT

TAG Blog
Please SignIn to Report this Tag

OVERAll RATINGS

There are no ratings yet.