Poker NM 2018 dag 1 – Fixed Limit
    B
Date: Mar 17, 2018
Added By: Andreas Hø...
Last Date: Mar 17, 2018
Category:  Live Tournaments
Original Date: Mar 17, 2018

 

Dublin, 17. mars 2018
 

Først litt info:

Fixed Limit Hold’em er første offisielle NM øvelse og koster i år 400 euro (ned fra 500 for tidligere år her i Dublin) og spilles i år over to dager (mot bare én dag tidligere). Den starter 14:00 lokal tid. Det er 6 nivåer med sen registrering. Turneringen spilles som 6-max (6 spillere per bord).

 

 

I dag så starter endelig NM i poker her i Dublin. Formen er bedre enn forventet og jeg gleder meg faktisk ganske så mye til å begynne å spille! Det er en stund siden jeg har startet i en turnering der jeg er tittelforsvarer, så dette vil bli spennende!

 

Som planlagt så startet jeg dagen med å spise frokost sammen med Thor Hansen. Han så bedre ut enn forventet og jeg håper og tror at han kommer til å få et overraskende bra NM i år. Vi snakket om alt mulig rart og etter hvert fikk vi besøk av Jan Olav Sjåvik som selvsagt er klar for å spille alt mulig av NM-øvelser. Det å sitte med disse gamle traverne er noe av det som gjør NM så spesielt. Ikke minst det faktum at Jan Olav er oppe til frokost gjør dagen nærmest unik. Humøret var godt og vi spiste maten som ikke er fantastisk.

Goggen (ingen vet hva han heter, så jeg vil røpe hva han heter her, og NEI han heter IKKE Georg) satt seg ned en periode og praten gikk litt om de brutale razziaene som politiet har utført mot pokerklubbene i Oslo. Tenk hvor mye enklere livet hadde vært om vi fikk lov å spille lovlig poker!

 

Goggen kastet seg selv bort (siden han ville ut og ta seg en røyk) når Torstein Iversen kom. Han var ikke antydningsvis morgengretten, så ting så veldig lyst ut. Torstein er en av de jeg kjenner som er mest fornuftig/forsiktig når det kommer til å bruke penger. Mange vil nok synes det høres rart ut når han spiller pokerturneringer til tusenvis av kroner, men de som ikke skjønner forskjellen forstår ikke poker og pokerspillere godt nok. Torstein var veldig fornøyd med at han hadde fått seg en hårklipp her til 15 euro borti gata her, noe som er en fjerdedel av Oslo-pris eller noe der omkring. Når jeg fortalte de hadde frisør her på hotellet som bare kostet 10 euro for en herreklipp så fikk jeg kjeft for å ikke ha fortalt om det før. Jan Olav og undertegnede måtte jo le litt fordi det er umulig å ikke sette pris på Torstein sin selvironi når det kommer til å spare noen kroner (eller euro).

Torstein Iversen

I går så snakket jeg forresten med Tor-Arne «Jokern» Fenes en god stund utenfor rommet mitt her på Citywest. Tor-Arne er kanskje den jeg respekterer mest som fixed limit spiller i Norge. Han er rett og slett mer stabil enn noen andre. Nesten som Fixed limitens svar på Endre Sagstuen i PLO. Den vanligvis så bleke nordlendingen hadde nesten skiftet rase og var i veldig godt humør. Det kan nok skyldes kjærligheten eller at han var glad for å ha donert penger til Marius «Høggern» Høgtun i 5- og 6-korts PLO. Det er ikke tilfeldig at jeg nevner han sammen disse andre jeg spiste frokost med. Både Jan Olav, Torstein, Tor-Arne og jeg har jo vært norgesmestere i Fixed Limit Hold’em før. Og Thor Hansen er jo også ganske brukbar i dette spillet. Høggern derimot er mer på nivå med Goggen, så jeg kommer til å miste mange uker nattesøvn hvis de gjør det bra. Han vant vel NM i Fixed i 2012, men det er glemt nå (Noe sier meg at hvis Marius leser dette så ville han ofret mist et par fingre for å slå meg ut av turneringen).

Jeg ville ikke bli det minste overrasket over at en av disse kunne vinne igjen. Andre favoritter er superveteran Sondre Sagstuen og Andre Bye Berg som ble nummer to bak meg i fjor da jeg ikke var veldig snill verbalt mot ham. Andre gamle travere som kan slå til er Andreas Hagen, Helge Larsen og Åge Ravn.

 

Men vi håper selvsagt på at det skal bli back-to-back for fjorårets norgesmester. Da vil i alle fall én person være fornøyd!

 

 


COMMENT

TAG Blog
Please SignIn to Report this Tag

OVERAll RATINGS

There are no ratings yet.