Omaha er sykt!
    B
Date: Oct 8, 2014
Added By: Andreas Hø...
Last Date: May 26, 2016
Category:  WSOP
Original Date: Jun 14, 2007

I dag var det $ 1.500 Omaha Pot limit.  En event som jeg har sett frem til.  Omaha er noe av det gøyeste å spille når det går bra!  Det er dog ikke så gøy når det ikke gjør det…

Feltet var på 586 spillere, noe som var ny rekord!  Da det ikke var noen Texas Hold’em event i dag, så var det en del spillesugne fisk som skulle være med!  Nam, nam!

Jeg startet på et bord med mange gode spillere!  Surinder Sunar (kom etter 20 min), Chad Brown, Rob Hollink og Theo Jørgensen – bare for å nevne noen.  Det var generelt veldig mange kjente med.  På bordene rett rundt meg så jeg mange av spillerne fra High Stakes Poker og mange andre kjente.  Førstemann ut var Eric Seidel. Etter han fulgte blant annet Erick Lindgren og flere andre.  Av de mest kjente jeg så kan jeg nevne: Chris Fergusson, Todd Brunson, Sam Farha, Dave Ulliot (Devilfish), Freddy Deeb, Eli Elezra, John Juanda, Victor Ramdin, Roland de Wolfe, Andy Black, Thomas Wahlros og mange flere!

Så til spillet! Vi begynte med 3.000 i chips og blinder 25/50.  Det begynte bra helt fra starten.  Jeg fikk stjålet et par ok potter før jeg spilte opp med A-10-9-3 med to spar fra cut-off.  Lilleblind syner.  Floppen kommer to spar og jeg byr 350 og får blikksyn.  Ny spar og lilleblind (som er superfisk) better ut 600. Jeg går til 1.600 og får kast.  Nå spiller jeg på 4.500 – veldig kjekt etter 15 minutters spill nesten uten risiko.  Dessverre ryker denne fisken ut rett etterpå.

Det er et par sit-outs på bordet og jeg prøver å ta litt av de blindene.  Det var sete 3 og 4. Bra for meg som satt i sete 9.  Jeg var på stjeletur med J-9-4-4 med J-9 suit. Han i sete 1 caller.  Floppen kommer 9-9-7.  Han andre byr 300.  Jeg bare syner for å se hva han gjør.  Han kan godt ha en bedre 9-er. Turn er en 4-er.  Nå har jeg to tresser og når han byr ut 600 går jeg til 1.800.  Han kaster fort – helt ok for meg. 

Så er jeg inne i en litt stille periode.  Jeg drar hjem en pott når jeg sitter i storeblind på neste blindsnivå (50/100).  En av de opprinnelige sit-outene spiller opp til 300 fra midtposisjon.  Jeg ser ned på 9-9-8-5 med 9-8 i hjerter.  En ok hånd å calle inn med.  Jeg checker floppen usett (check in the dark).  Han andre byr 500 usett.  Floppen var småpene 9-2-2.  Jeg velger å raise da han bare har 800 bak og jeg regner med at han vil syne med overpar.  Potten er jo 1.750 med mitt syn og da griner jeg ikke av kast fra overpar for 800 til.

Så kommer en pott der jeg UTG (under the gun – 1. posisjon etter storeblind)  får hånden K-K-Q-J med K-Q i kløver.  Jeg caller da jeg ikke liker å raise fra denne posisjonen.  Han bak meg syner også.  Surinder Sunar går all-in med 450 og Rob Hollink og Theo Jørgensen syner.  Da er det slutt på rolig spilling fra meg.  Jeg raiser pott og får kast fra alle.  Akkurat som planlagt!  Alltid kjekt å spille mot en spiller når du bare er inne med en fjerdedel av chipsene i potten (og snaut nok det). Surinder har A-A-2-3. Det kommer en dame på floppen, men jeg får ikke noe mer, så jeg taper potten.

Neste pott jeg spiller er mot Theo Jørgensen.  Dette er en særdeles aggressiv spiller. Men han spiller generelt sett veldig bra, og har gode resultater. Han raiser opp og jeg har A-A-K-9 med A-K i hjerter. En veldig god hånd.  Theo raiset til 300 og jeg gikk til 900.  Han synte.  Floppen kommer 10-6-6.  Litt skummelt, men når han checker så satser jeg 1.800.  Han bare syner!  Skummelt!  Jeg har bare 2.500 bak, så hvorfor bare syner han?  Det kommer blank turn og river og vi checker ned. Han har bare tieren!  Merkelig spill!  Jeg får potten og spiller på ca 8.000.

Vi er inne i en periode der jeg spiller lite, men i tur og orden ryker de kjente spillerne. Først Chad Brown, så Surinder Sunar og til sist Theo Jørgensen. De som kommer inn er stort sett ukjente – i alle fall for meg.

På det meste før pause er jeg oppe i drøye 9.000, men går til pause med 8.700.  Veldig bra etter to timers spill!  Men over 30 % av feltet er borte!  I min første event var under 1 % borte til første pause!

Etter pause fikk jeg en del gode hender. Blindene var 75/150. Først var det K-K-Q-10.  En ganske short klarer å få på nesten alle pengene mot meg med Q-Q-5-x.  Når floppen kommer 5-5-10 så må jeg bette ut halv pott som er det han har igjen.  Det var to limpere frem til han og han raiset til 825.  Jeg raiset til 2.400.  Han caller!  Her ville jeg kastet fort som f!  Han caller og sitter igjen med 2.050.  Han caller selvsagt mitt floppbet, men det er ikke bra spilt!

Så kommer en veldig avgjørende pott.  Han før meg raiser til 525.  Jeg caller med 5-6-7-8 med 5-6 i ruter og 7-8 i hjerter (en veldig spennende hånd – som en kan få GODT betalt med hvis en treffer) Rob Hollink raiser pott i fra storeblind. Det kan bare bety en ting – A-A-x-x.  Når han foran meg caller så kan ikke jeg kaste.  Floppen kommer Q-10-8.  Ikke bra. Rob går all-in med 3.000 og får blikksyn.  Jeg kaster selvsagt!  Rob har naturligvis A-A-x-x.  Han møter Q-Q og det ser stygt ut for han. Men han har jeg J med sine A-A og når turn kommer K og river er blank så drar han hjem kjempepotten!  Nå spiller jeg på rett under startstack på 3.000.

Etter å ha bygget meg opp til ca 3.300 spiller jeg opp med A-K-10-9 med A-10 i hjerter.  Jeg får et syn fra UTG. Potten er ganske stor da det var 4 limpere i tillegg til blindene.  Floppen kommer A-10-3. Han checker og jeg byr 1.050.  Han syner bare.  Turn J og jeg går all-in med snaue 2.000.  Han tenker veldig lenge og jeg tror jeg er best.  Han caller og viser opp A-K-J-4.  Ikke noe hjelp på river og ute var jeg!

Jeg er litt usikker på hva jeg skal si om dagen. Ikke perfekt spilt, men ikke håpløst heller…

Til sist kan jeg nevne at han som griset 2-outer på river mot meg i Shootout-eventen i går klarte å vinne bordet!  Jeg kalte han fisk da spillet han gjorde (samt et før dette) var veldig dårlige! Men fisken (Fred Goldberg) kom på 10. plass i Main Event i fjor!  Dessuten en 4. Plass fra WPT Foxwood i år!  Hvordan han har klart det forstår jeg ikke!  Kanskje med å treffe klokkerent på river?  ”Trøsten” får være at han røyk først på finalebordet!

 


/blogs/omaha-er-sykt

COMMENT

TAG Blog
Please SignIn to Report this Tag

OVERAll RATINGS

There are no ratings yet.