Norgesmesterskapet i poker dag 2 - PLO dag 2
    B
Date: Nov 20, 2015
Added By: 1stspade
Last Date: May 26, 2016
Category:  Live Tournaments
Original Date: Nov 20, 2015

Gardermoen, 20. nov. 2015

 

Etter en super dag 1 i NM i PLO så gledet jeg meg noe helt sykt til å spille dag 2. Det var første gang jeg hadde klart å komme meg videre i PLO, så jeg var ganske fornøyd med det. At jeg var nr. 4 i chips av de 53 som var igjen gjorde ikke at jeg var mindre fornøyd.

 

Bordet jeg skulle starte på på dag 2 inneholdt mange gamle travere, her sortert etter skill level (og tilfeldigvis også etter chip stack):

 

Andreas Høivold 235000 (sete 7)

Sondre Sagstuen 217000 (sete 4)

Kenneth Strandli 189000 (sete 1)

Fredrik Hovden130000 (sete 3)

Morten Kind Gulbrandsen 116500 (sete 2)

Simen Birkelund 109000 (sete 8)

Frode Fagerli 35500 (sete 6)

 

Sondre, Kenneth og Frode har spilt poker i rundt 100 år og er solide både i PLO og andre spill. Kenneth er sågar norgesmester i PLO fra noen år tilbake og han spiller mer stødig enn de aller fleste, spesielt i turneringer. Sondre er en type spiller som man ikke vil ha på bordet, mest fordi han er så sykt slitsom å spille mot. Han kan legge press på alt og alle til enhver tid, så jeg hadde bestemt meg for å spille noenlunde forsiktig mot ham.

 

  
 

De jeg derimot ikke skulle spille forsiktig mot var de med lite chips. Spesielt Frode og Simen skulle få gjennomgå siden de satt på hver sin side av meg.

 

Det startet bra for meg. Frode, som også samtidig spilte hovedturneringen i NM, høynet til pott i midtposisjon (til 17.500 på blinder 2.500/5.000). Jeg hadde KKxx med to flushemuligheter og jeg høynet til 40.000 og fikk kast rundt til Frode som synte seg all-in. Han hadde A-Q-J-9 og traff ingen ting. Selvsagt litt trist at Frode måtte forlate oss så tidlig siden det alltid er hyggelig å ha en fisk på bordet.

 

Mot Simen så høynet jeg hver gang det var kast til meg. Vi nærmet oss bobla og da er det nok riktig spill. Jeg viste opp de par gangene jeg hadde gode hender, men høynet også med søppel som jeg normalt alltid ville kastet.

 

Når bobla startet hadde jeg  bygget meg opp til 380k. PLO var moro!

  

Ikke lenge etter bobla brøt skulle vi på TV-bord. Det er for meg alltid en fordel da andre ofte gjør feil og jeg som regel bare spiller bedre.

 

På TV-bordet så startet ting rolig. Vi spilte på blinder 4k/8k da Morten høynet til 18k. Jeg så ned på A-9-8-8 med en A-8 suited og synte. Floppen kom småpene J-8-x. Jeg kakket, han beita og jeg satte han all-in. Han synte umiddelbart og hadde J-J-Q-10. Ingen hjelp til meg og han vant en kjempepott på nesten 300k. Ikke helt etter planen, men jeg kunne ikke gjøre noe annet her.

 

Vi hadde fått en ny mann inn på bordet før pausen. Jovan Pupovac hadde klart å få en superstack, etter blant annet å ha slått ut Sondre Sagstuen, og spilte på rundt 800k. Han var også veldig aktiv og la tungt press på hele bordet.

 

 

Vi spilte på 5k/10k da Jovan høynet til 25k. Jeg gikk til 90k med A-A-9-8 med en suit og det var kast rundt til Jovan som synte ganske raskt.  Floppen kom 10-8-2. Jovan pottet i front, et bud noe som var nesten nøyaktig like mye som det jeg hadde igjen. Jeg var nesten sikker på at jeg var best og fikk på deigen. Han viste opp Q-Q-10-5, også med en suit. Her er jeg 69 % favoritt før flopp og  omtrent det samme etter floppen. På turn J er jeg 80 % favoritt og på river 5 er jeg ute. Faen!

 

Her spiller jeg helt riktig, så det er ikke noe jeg kan gjøre. Jovan overspiller sin hånd til de grader. Vinner jeg så har jeg plutselig like mye chips som ham og i tillegg posisjon. Og jeg HYLER ut at jeg har AAxx på måten jeg spiller her. Floppen er ikke skummel nok til at jeg kan kaste så spillet hans er dårlig på flopp (men egentlig verre før). Han sa i etterkant at han trodde jeg bare skulle prøve å spille han ut siden han hadde vært så aggressiv. Det ville jeg aldri gjort da jeg antok at jeg ville få syn veldig ofte da jeg ikke hadde sett ham kaste etter å ha åpnet en pott. Så i stedet ventet jeg på krutt for å fyre av, noe jeg mener var helt riktig i denne situasjonen. Dessverre så gikk det galt denne gangen.

 

Jeg var super skuffet etter å ha røket. Jeg hadde så inderlig lyst å vinne denne turneringen, og jeg følte jeg spilte bra PLO for en gangs skyld. Men spilt melk skal man jo som kjent ikke gråte over, så da slutter jeg med det!

 

I dag starter hovedøvelsen for min del (Main Event). Jeg håper på å kunne fortsette den gode trenden med å spille godt. Jeg er også mye mer komfortabel med å spille Texas Hold’em No Limit enn jeg er når jeg spiller PLO, så jeg satser på en super dag på jobben!

 

Masse grattis til Simen Birkelund som var udødelig i PLO og vant til slutt! Jeg er også veldig imponert over Jan-Erik Sørensen som ble nummer to og atter en gang viser at han er en av norges beste pokerspiller uansett spill. Sterkt!

 

 


COMMENT

TAG Blog
Please SignIn to Report this Tag

OVERAll RATINGS

There are no ratings yet.