NM på Gardermoen nærmer seg med stormskritt
  B
Date: Nov 18, 2016
Added By: Andreas Hø...
Last Date: Nov 18, 2016
Category:  NM i Poker
Original Date: Nov 18, 2016

Kristiansand, 18. november 2016 

 

Hvis man er pokerspiller i Norge så er NM et av årets høydepunkter. Det være seg om det er i Dublin eller på Gardermoen det arrangeres. I fjor var første gang vi kunne spille et helt lovlig NM i Norge og det var en braksuksess! 1974 spillere i hovedøvelsen er bare helt rått og verdens klart største nasjonale mesterskap i poker. Og det skjer i lille Norge med 5 millioner innbyggere. Vi har grunn til av å være stolte av oss selv!

 

Jeg ser ingen grunn til at det ikke skal bli suksess i år også. Som i fjor er det Global Poker Tours med Thomas Udness som frontfigur her i Norge som arrangerer. Det lover kvalitet, verken mer eller mindre! I fjor var det kjempeinnsats av alle som jobbet bak kulissene samt dealere, floor og turneringsdirektører.  En super gjeng som på alle vis gjorde en super jobb.

 

Igjen vil også TV2 være på plass og de stiller med sitt A-lag med Davy Wathne i front. Det må bli suksess igjen. Fin Gnatt og Sverre Krogh Sundbø gjorde ting feilfritt i fjor. Med hjelp fra Stig Moen som kunne vunnet en snakk-lengst-konkurranse mot en radio så gjorde de at hele Norge begynte å interessere seg for poker. Gøy!

 

I år skal jeg faktisk kommentere litt selv. Det er jo noe jeg ikke har gjort før, så det blir veldig spennende. Kommer jeg til å drite meg ut? Det kan være jeg blir litt kritisk til dårlig spill, men det får så være. Jeg skal prøve å ikke være for slem med amatørene i alle fall. Kom gjerne med råd og innspill om hva jeg bør snakke om!

 

Jeg kommer til å skrive et par blogger før NM starter og gå gjennom de forskjellige øvelsene som skal spilles. Jeg begynner denne gang med første NM-øvelse, nemlig Pot Limit Omaha (PLO). I fjor var det Simen Birkelund som vant øvelsen etter å ha slått NM-traver Jan-Erik Sørensen heads up. Jeg var så heldig å spille med Simen i ganske mange timer og han gjorde veldig få feil. Sist jeg så Simen var når han ”railet” meg under en EPT sideturnering på Malta som jeg var så heldig å vinne. Gjett hvem som lurte seg med på vinnerbildet?

Hvem er favoritter i PLO i år? Her kan man ikke komme utenom et par kjente navn

 

 • Endre Sagstuen – Norges beste PLO turneringsspiller? Dobbel NM mester fra Dublin og steinsolid!
 • Felix Stephensen – Svært god turneringspiller som har PLO som sitt beste spill. Alltid blant favorittene når han stiller til start!
 • Johnny Lodden – Vil Johnny endelig vinne en tittel? Han har ekstremt mye erfaring både med tanke på turneringer og PLO. Vil det holde helt inn?
 • Petter Solli Berg –  PSB har en spillestil som er uvanlig godt for turneringer. Hans evne til å analysere risk/reward er i verdensklasse.
 • Georg Beiske – Veldig dyktig PLO spiller som har vært på finalebord mer enn en gang.

 

Hvem tror du vil vinne?

 

Planen er at jeg selv skal spille denne. Litt dumt at jeg da går glipp av neste øvelse som er Deepstack 6-max. Dette er på mange måter min favorittøvelse, så jeg har ikke kjøpt meg inn i noen av dem ennå. Jeg kom ganske langt i fjor i PLO-en, og har lyst å gjøre det bedre i år. Men 6-max frister også veldig.

 

6-max-en er en helt ny øvelse på NM programmet i år. Nytt er det at det er ”for mange” turneringer og at man ikke kan spille alt. Grunnet rammene satt av Lotteritilsynet så kan man maksimalt spille for NOK 10.000,- totalt. De fleste vil bruke 5k på hovedøvelsen (Main) og spille to turneringer til. Før main så er valget mellom PLO og 6-max. På slutten av NM så er det Texas Hold’em Turbo eller 8-game som er mulige turneringer. Også blant de to siste er det vanskelig å velge for meg. Jeg liker veldig godt begge alternativene. Verdien vil helt klart være best i turboen, men jeg synes det er veldig gøy å spille litt andre spill.  Jeg bestemmer meg på Gardermoen for hva jeg vil spille.

 

For 6-maxen er det vanskelig å spå favoritter. Jeg er jo usikker på hvem som vil velge 6-max og hvem som vil velge PLO. Det er faktisk ganske mange av de samme spillerne som jeg ville forventet å se i toppen av begge øvelsene. Begge to krever litt ekstra av spilleren og PLO spilles jo oftest som 6-max i dag.

 

Av de som jeg tror kan gjøre det veldig bra inkluderes:

 • Preben Stokkan – Norges beste online spiller som nå også har begynt å cashe live. Fantastisk person og spiller.
 • Thor Hansen – Gudfaren er faktisk veldig god på 6-max. Han har mer erfaring enn resten av feltet til sammen, men velger kanskje PLO i stedet?
 • Kenneth Strandli – Til tross for ganske ung alder har han vært med i evigheter. Men spiller kanskje også PLO der han også ville være blant favorittene. Slitsom å spille mot
 • Roar Aspås – Hvis han ikke ryker først så kan han bli farlig. Roar er litt enten/eller spiller som veldig ofte vil ha superstack. Får han stack blir han farlig!
 • Sigurd Eskeland – Pokerpresidenten kan faktisk også spille poker. Også han står i fare for å velge PLO, men jeg tror han ser større verdi i 6-max der det vil være langt flere middelmådige spillere med. Sigurd er grisesolid og kan fort vinne hvis han ikke har pokergudene mot seg.

 

Jeg reiser som vanlig i disse dager med Rikard Åberg og Team Videoslots.com. Det vil ikke bli like mye liverapportering som det har vært andre steder, men vi kommer til å reise for å ha det gøy og være sosiale.

 

Evig takknemlighet gis til dere som lager konto på Videoslots.com! Og masse lykkeønskninger gis når dere spiller!

 

 


COMMENT

TAG Blog
Please SignIn to Report this Tag

OVERAll RATINGS

There are no ratings yet.