Hvem kommer til å vinne Poker NM Main Event i år?
  B
Date: Nov 21, 2016
Added By: Andreas Hø...
Last Date: Nov 21, 2016
Original Date: Nov 21, 2016

Grimstad, 21. november 2016

 

Etter sist blogg der jeg listet opp mulige kandidater til tittelen i PLO og 6-max Deepstack så har jeg fått en del tilbakemeldinger. Tilbakemeldinger liker jeg, så jeg kommer til å fortsette å utrope favoritter etter egen mening og håper jeg skal kunne treffe på noen av tipsene mine.

 

Det å plukke ut vinnere i poker før turneringene begynner er en nesten umulig oppgave. Ikke bare er de ganske så mye tilfeldigheter i poker som vil eliminere mange av de beste underveis, men det er også under NM et enormt startfelt. Men jeg plukker ut dem som jeg tror kan gjøre det bra basert på tidligere prestasjoner.

 

Snakk om tidligere prestasjoner. Prestasjonen til Felix (Stephensen) fra i fjor da han var en av forhåndsfavorttene til å ta tittelen var helt ekstremt stor!

Å vinne i et 1974 spillere stort felt er ikke enkelt. Man skal selvsagt spille bra, men man må også unngå å komme i stygge situasjoner. Til dels kan man styre dette selv med å unngå å spille trøbbelhender, men noen ganger er det helt umulig. Får man AA så vil man alltid ha mest mulig inn i potten. Møter man da KK eller en annen hånd som ikke har lyst å kaste så er man stort sett ikke mer enn rundt 80 % favoritt til å vinne potten. Så man kan spille perfekt, men likevel ryke hvis motstanderen er heldig. Men det er i stor grad dette som har gjort pokeren så populær. Nesten alle kan vinne på en god dag (eller i alle fall VELDIG mange).

 

Hvem som sitter igjen til slutt på Gardermoen blir spennende å se. Her er noen navn til vurdering (flere nevnt i forrige blogg da de er blant favorittene i flere øvelser).
 

 • Felix Stephensen – Det går ikke an å lage en liste over favoritter uten å nevne ham. Har vist seg å mestre store felt og er rett og slett veldig god.
 • Thor Hansen – Det er ikke grenser for hvor mange grunner det er til at han kan gjøre det bra. Men jeg frykter at helsa kan by på problemer i en såpass lang turnering. Hvis han er i form så er han alltid blant favorittene – i alle øvelser.
 • Preben Stokkan – Jeg nevnte det i forrige blogg: Preben vil gjøre det bra live snart og NM passer ham utmerket. Beste på spillteori i Norge?
 • Ståle Eggen – Ståle var litt sinna på meg siden jeg ikke hadde nevnt han i forrige blogg. Men den regjerende Norgesmesteren fra Dublin har gjort det bra også etter NM. Og han har vist at han kan avgjøre før.
 • Johnny Lodden – Hvis Johnny får en grei start så blir veldig vond å ha med å gjøre. Og så tror jeg han har lyst å vise Thomas (Udness) at han fortsatt kan spille poker
 • Roar Aspås – En som kanskje enda mer enn Lodden er avhengig av god start. Men får han det så er han slitsom å spille mot.
 • Endre Sagstuen – Veldig seig og veldig god mot middels spillere. Han er bedre i PLO, men har vist at han også kan spille Hold’em!
 • Henrik Tollefsen – En av norges mest solide spillere. Han har vist storform i år og  han har hatt flere finalebord i Asia
 • Mikal Blomlie – En av norges mest komplette spillere. Han spiller alle spill bra, men har best resultater online. På tide med en tittel live?
 • Espen Torgersen - Outsider fra Sørlandet som spiller bra poker og gjør veldig få feil. 

 

Listen kunne selvsagt vært lenger. Det er mange som veldig gode og som kan gjøre det bra. Det vil helt sikkert bli noen overraskelser og jeg håper at en jente vil gjøre det bra i år igjen.

 

Hvorfor har jeg ingen jenter på favorittlisten? Godt spørsmål J  Jeg tror Silje (Nilsen) vil gjøre god figur i år igjen. Men jeg tror ikke det vil holde helt inn. Den som nok er best rustet er Elisabeth Hille av dem som er ventet å still. Hvis ikke Annette (Obrestad) plutselig dukker opp. Hun var kanskje verdens beste pokerjente en periode? Men det er flere som kan hevde seg. Karin Boquist Bruteig, Natalie Sæther, Sandra Storholt, Fiona Sand, Ylva Thorsrud, Mari Nitteberg, Caroline Facius og sist men ikke minst Aylar Lie! Aylar er den som jeg virkelig håper skal gjøre det bra. Ikke bare fordi hun er en veldig snill og god jente, men det hadde vært veldig bra for mediedekningen av NM.

For egen del så håper jeg selvsagt at spillet skal sitte og at jeg skal gjøre minst mulig feil. Og forhåpentligvis ikke ha for mye uflaks. I fjor så ble turneringen ødelagt av en pott der jeg hadde nuts på turn hvor bordet paret seg på river. Men jeg spilte ikke veldig bra verken før, under eller etter denne potten, så jeg skal ikke skylde på uflaks.

 

Masse lykke til alle som skal spille! Jeg regner med å spille dag 1A. Hvilken dag skal du spille?

 

Hvis du har litt tid til overs før NM starter så sett gjerne inn noen kroner på Videoslots.com og ha det gøy på deres online kasino!

 

 


COMMENT

TAG Blog
Please SignIn to Report this Tag

OVERAll RATINGS

There are no ratings yet.